750₺ ve üzeri siparişlerde Ücretsiz Kargo
750₺ ve üzeri siparişlerde Ücretsiz Kargo
750₺ ve üzeri siparişlerde Ücretsiz Kargo
AĞIZDA DAĞILAN LEZZET: FISTIKLI BAKLAVA LOKUM

AĞIZDA DAĞILAN LEZZET: FISTIKLI BAKLAVA LOKUM

Osmanlı’dan günümüze uzanan lezzetler arasında önemli bir yere sahip olan lokum, her damak zevkine hitap eden çeşitleri ile vazgeçilmez tatlar arasında yer almaktadır. Uzun yıllardır geleneksel yöntemlere bağlı kalınarak üretilen, farklı aromalar ile ürün yelpazesi arttırılan lokum çeşitleri arasında damak çatlatan özelliği ile fıstıklı baklava lokum öne çıkmaktadır. Baklava lokum, şekil itibariyle baklavaya benzetildiği için bu ismi almakta, ancak farklı lezzetler ile tüketiciye sunulmaktadır.

Osmanlı’dan Günümüze Uzanan Lezzet: Lokum Çeşitleri

Türk mutfak kültürü dendiğinde tatlılar çok önemli bir yere sahiptir ve bu lezzetlerin arasında lokum çeşitleri zenginliği ile öne çıkan tatlar arasında yer almaktadır. Osmanlı’dan günümüze kadar lezzetini arttırarak ulaşmayı başaran bu eşsiz tat, günümüzde dünyanın birçok ülkesinde sevilerek tüketilmektedir.

Lokum lezzetli bir atıştırmalık olmasının yanı sıra özel günlerin de vazgeçilmez eşlikçilerinden biri olarak kabul edilmektedir. Kutlama için aranan lezzetli bir hediye paketi olabilen bu tat, aynı zamanda eve gelen misafirlere ikram edilen tatlıların başında gelmektedir. 

Lokum çeşitleri özellikle kahvenin yanına çok yakışmaktadır. Sade bir Türk kahvesinin yanında ikram edilen lokumlar, kahveye eşlik etmesinin yanı sıra aromasının da değişmesine imkan tanımaktadır. 

Fıstıklı Baklava Lokum, Lezzetin Zirve Noktası Olarak Kabul Edilmektedir

Bu ürünün zirve noktası ise fıstıklı baklava lokum olarak tanımlanmaktadır. Son derece zengin bir içeriğe ve damak çatlatan lezzete sahip olan baklava lokum, çok özel bir tarif ile üretilmektedir. Bu ürünün zengin bir aromaya sahip olması için pancar şekeri, mısır nişastası, limon tuzu, çöven bitkisi ekstraktı, su, çikolata, bitkisel yağ, kakao, vanilya, Antep fıstığı ve Hindistan cevizi kullanılmaktadır. 

Son derece zengin bir içeriğe sahip olan fıstıklı baklava lokum, uzun yıllardır süre gelen yöntemlerle harmanlanmakta ve son aşamada baklava şekli verilerek satışa sunulmaktadır. Son derece özel bir ürün olduğu için genellikle sipariş üzerine üretilen baklava lokum çeşitlerinin raf ömrü 60 gündür. Güneş görmeyen ve hava almayan bir ortamda saklandığında tazeliğini koruyan bu lokum çeşidi, damak tadına düşkün olanların vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. 

Siz de eşsiz lezzetleri ile farklı lokumların tadını deneyimlemek istiyorsanız, Saraymar Şekerleme ürünlerini incelemenizde yarar olacaktır.