750₺ ve üzeri siparişlerde Ücretsiz Kargo
750₺ ve üzeri siparişlerde Ücretsiz Kargo
750₺ ve üzeri siparişlerde Ücretsiz Kargo
DİBEK KAHVESİ NASIL YAPILIR?

DİBEK KAHVESİ NASIL YAPILIR?

Kahve, mükemmel kokusu ve eşsiz tadıyla her damakta unutulmaz bir haz bırakan geleneksel bir içecektir. İş yaşamının yoğun temposuna, misafirliklere, arkadaş buluşmalarına ve daha birçok ortama her zaman bir fincan kahve eşlik eder. Pişirilmesiyle, aromasıyla ve sunumuyla birbirinden farklı çeşitleri olsa da her birinin ortak noktası verdiği keyiftir. 

Ülkemizde geleneksel olarak çoğunlukla Türk kahvesi tüketilse de buna nescafe, menengiç, mırra, dibek kahvesi gibi çeşitlerde eşlik eder. Özellikle yumuşak içimi ve eşsiz lezzetiyle dibek kahvesi oldukça sık tüketilir. Peki bu eşsiz lezzet en iyi şekilde nasıl hazırlanır gelin hep birlikte bir göz atalım. 

Dibek kahve yapımı Türk kahvesine oldukça benzer. Her bir fincan için bir tatlı kaşığı dibek kahvesi cezveye konulur. Arzuya göre şeker hatta bir miktar da Türk kahvesi eklenebilir. Bir fincan su veya süt eklendikten sonra karıştırılarak kısık ateşte pişmeye bırakılır. Bu aşamada tekrar karıştırma işlemi kesinlikle yapılmamalıdır. Kahve köpürmeye başlayınca köpüklü kısmı fıncana dökülür. Kalan kısmı tekrar ateşe tutularak kabartılır ve fincana eklenir. Geriye bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarmak kalır.

Dibek Kahvesi Faydalari Nelerdir? 

Doğal yollarla elde edilen kahve ham maddesinin belirli işlemlerden geçirilmesiyle kahve çeşitleri ortaya çıkar. Gün içinde belirli miktar aşılmadığı müddetçe kahve çeşitleri insan sağlığına birçok fayda sağlar. Yazımızın devamında dibek kahvesi faydaları nelerdir sorusunu yanıtlayacağız. İşte dibek kahvesi faydaları

⁃ Kolesterolü dengeler.

⁃ Sakinleştirici etkisi vardır. 

⁃ Cilde faydalıdır. 

⁃ Tokluk hissi verir. 

⁃ Ağrı kesici özelliği bulunur.

⁃ Sindirimi kolaylaştırır. 

⁃ Hafızayı güçlendirir. 

Dibek Kahvesi Saraymar Şekerlemeden Alinir

Kahve tüketmeyi seven kişiler için kahvenin aroması ve tazeliği oldukça önemlidir. Bu nedenle güvenilir yerlerden kahve almak aradığınız o benzersiz tadı yakalamak için iyi bir seçenek olabilir. 

Saraymar Şekerleme firması olarak Türk kahvesi, dibek kahvesi ve diğer kahve çeşitlerini en orijinal ve en taze haliyle sizlere sunmaktayız. Web sitemiz üzerinden özenle hazırlanan kahve çeşitleri hakkında detaylı bilgi alabilir ve hızlı bir şekilde siparişinizi oluşturabilirsiniz.