750₺ ve üzeri siparişlerde Ücretsiz Kargo
750₺ ve üzeri siparişlerde Ücretsiz Kargo
750₺ ve üzeri siparişlerde Ücretsiz Kargo
KURABİYE NASIL SAKLANIR?

KURABİYE NASIL SAKLANIR?

Lezzetine doyum olmayan hem eğlenceli hem de doyurucu atıştırmalıklar arasında önemli bir yer tutan kurabiye, hazırlanması kadar saklanması da son derece büyük önem taşıyan ürünler olarak kabul edilmektedir. Uygun koşullarda saklanmayan kurabiye çeşitleri kıtırlıklarını kaybetmekte, bu da tüketimde istenen lezzetin alınmamasına yol açmaktadır. Birçok farklı türü hazırlansa da sade kurabiye en çok ilgi gören ürünler arasında yer almaktadır. Kendine has bir kültürü ve tüketim şekli bulunan Maraş çöreği çeşitleri ise ortaya çıktığı bölgede gelenek olarak yapılmaya devam etmektedir.

Kurabiye Çeşitlerini Saklamanın Püf Noktaları

Küçük ya da büyük hiç fark etmeksizin herkes tarafından beğenilen atıştırmalıklar arasında yer alan kurabiye, hazırlanması kadar saklanmasında da titizlik gerektirmektedir. Fırından ilk çıktığındaki lezzetini koruyabilmesi için bu ürünlerin saklama koşullarının iyi oluşturulması gerekmektedir. Aksi halde emek emek hazırlanan lezzetli ürünlerin tüketimi hiç de keyifli olmayacaktır.

Saklama koşullarından önce kurabiye çeşitleri hazırlanırken yapılacak küçük dokunuşlar ürünün tazeliğini korumasına destek olacaktır. Tatlı kurabiyelerde de kullanılabilen az miktarda tuz ve sirke, ürünün çok daha uzun süre taze ve çıtır çıtır kalmasına destek olacaktır. 

Sade kurabiye, katkılı ürünlere oranla çok daha uzun süre dayanmasıyla öne çıkmaktadır. Süt ürünleri ve yumurta kullanılmayan tariflerin dayanıklılıkları daha fazla olmakta, uzun süre aynı tazelikle tüketilmektedir. 

Kurabiye Çeşitleri Hava Almayan Ortamda Daha Uzun Kalır

Kurabiye çeşitleri için tazeliğin korunmasında bazı özel önlemler alınmalıdır. Bunlardan biri içinde lavaş ya da tortilla ekmeği bulunan kapaklı kutularda muhafaza edilmesi ömrünü uzatacaktır. Kutu içindeki nemi alacak olan bu eklemeler, ürünün yumuşamasının önüne geçecektir. 

Kurabiye türlerinin tazeliğinin korunmasında kullanılan bir başka yöntem ise her ürünün arasına yağlı kağıt yerleştirerek, yine kavanoz ya da kapalı kutu içinde saklanması olacaktır. Bu önlem de sade kurabiye başta olmak üzere tüm çeşitlerin daha uzun süre saklanmasına imkan verecektir. 

Osmanlı’dan Miras Maraş Çöreği Çeşitleri

Maraş çöreği çeşitleri, Osmanlı’dan miras kalan ve özellikle Ramazan Bayramlarında yapımı devam eden geleneklerden biri olarak kabul edilmektedir. Bu eşsiz lezzet, günümüzde yalnızca bayramlarla sınırlı olmamaktadır. Çok farklı çeşitlerde hazırlanan Maraş çöreği çeşitleri, tuzlu, şekerli, cevizli, üzümlü ve pekmezli türleriyle öne çıkmakta, damak tadına düşkün olanların tüketimine sunulmaktadır. 

Siz de en özel kurabiyeler ile ağızınızı tatlandırmak istiyorsanız, Saraymar Şekerleme ürünlerini incelemenizde yarar olacaktır.