750₺ ve üzeri siparişlerde Ücretsiz Kargo
750₺ ve üzeri siparişlerde Ücretsiz Kargo
750₺ ve üzeri siparişlerde Ücretsiz Kargo
KURUYEMİŞ KALORİ DEĞERLERİ: HANGİSİ DÜŞÜK HANGİSİ YÜKSEK?

KURUYEMİŞ KALORİ DEĞERLERİ: HANGİSİ DÜŞÜK HANGİSİ YÜKSEK?

Kuruyemişler içerdiği yağlara ve işlenme şekillerine göre farklı kalori değerlerine sahiptir. Bu nedenle çoğu zaman sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getiren ya da diyet yapan kişilerin günlük beslenme rutinin de bir miktar kuruyemiş bulunur. Tam da bu noktada kuruyemişlerin kalori değerleri akla gelmektedir. 

Kuruyemiş çeşitleri genel olarak içerdiği zengin yağlar nedeniyle kalori değerleri yüksek olur. Ancak unutulmamalıdır ki çiğ kuruyemiş çeşitleri kavrulan çeşitlerine göre daha düşük kalorilidir. Yani çiğ Antep fıstığı tercih edildiğinde kavrulmuş fıstığa göre daha az kalori alınmış olur. 

Çeşit olarak çiğ olan çeşitlerinde bazı kuruyemiş çeşitlerine göre yine kalorisi yüksektir. Diyetlerin olmazsa olmaz kuruyemiş çeşidi leblebi, çiğ Antep fıstığı çeşidinden çok daha düşük kalorilidir. Yine aynı şekilde yüksek kalorili çeşitlere fındık örnek olarak verilebilirken, lif oranı yüksek kabak çekirdeği düşük kalorili kuruyemiş kategorisinde yer alır. 

Çiğ Antep Fıstığı Faydaları Nelerdir?

Herkesin severek tükettiği kuruyemiş çeşitleri çay saatlerinin veya atıştırmalıkların olmazsa olmazıdır. Zengin besin değeriyle ve içerdiği doğal yağlarla kuruyemiş çeşitleri sağlıklı atıştırmalık olarak herkes tarafından mutlaka tüketilmelidir. Fakat ne kadar sağlıklı olursa olsun tüketilen miktar aşırıya kaçtığında kilo alımına sebep olabilir. 

Daha düşük kalori içermesiyle ve bu nedenle daha sağlıklı kabul edilmesiyle çiğ kuruyemiş çeşitlerini tercih etmek daha doğru bir seçim olacaktır. Peki hepimizin severek tükettiği çiğ Antep fıstığı faydaları nelerdir? Gelin hep birlikte bakalım:

⁃ Kalp dostudur. 

⁃ Damarları korur. 

⁃ Cildi güzelleştirir. 

⁃ Antioksidan deposudur.

⁃ B6 vitamininden zengindir. 

En İyi Kuruyemiş Saraymar Şekerlemeden Alınır

Sektörde uzun süredir kaliteli ürünlerimizle siz değerli müşterilerimize hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz. Her biri kalite standartlarında hazırlanan ürünlerimiz usta ellerin tecrübeleriyle birleşerek son halini alır. Çiğ veya kavrulmuş şekilde tüm kuruyemiş çeşitlerini en taze haliyle web sitemizde bulabilirsiniz.

Kaliteli ürünlerimizi incelemek ve damak zevkinize hitap eden kuruyemiş çeşitlerimizden sipariş vermek için Saraymar Şekerleme web sitemizi ziyaret edebilir, hızlı ve kolay bir şekilde siparişinizi oluşturabilirsiniz.