750₺ ve üzeri siparişlerde Ücretsiz Kargo
750₺ ve üzeri siparişlerde Ücretsiz Kargo
750₺ ve üzeri siparişlerde Ücretsiz Kargo
LOKUM ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

LOKUM ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Osmanlı’dan günümüze en özel miraslardan biri olarak kabul edilen lokum seçimi titizlik gerektiren bir süreçtir. Doğru tercih yapıldığında eşsiz bir lezzete sahip olan lokum çeşitleri, taze tüketilmesi gereken gıdalar sınıfında yer almaktadır. Kahve yanında ikram edilen kuş lokumu ağızları tatlandırırken, özel ürünlerden hazırlanan lokum kutusu değerli bir hediye olarak kabul edilmektedir.

Osmanlı Mutfağından Günümüze Uzanan Lezzet: Lokum

Osmanlı mutfağından günümüze kadar özellikleri korunarak taşınan lokum, çok farklı lezzetler olarak tüketiciye sunulmaktadır. Aradan geçen uzun süreye rağmen benzer yöntemlerle üretilmeye devam edilen bu tadın seçiminde bazı kriterlere dikkat etmek gerekmektedir. 

Lokum çeşitleri taze olarak tüketilmesi gereken gıdalar arasında yer almaktadır. Bu nedenle seçimi ve tüketim sürecinde dikkatli olmak gerekmektedir. Önceleri bayrama özel hazırlanan, ancak günümüzde zamansız tüketilen bu lezzetin kaliteli olması, aranması gereken ilk unsur olmalıdır. Kaliteli malzemeler kullanılarak, üretim kriterlerine uyularak hazırlanan lokum ele yapışmamalı ve uzamalıdır. Ağza alındığında dişe yapışmaması ve çiğ nişasta kokusunun alınmaması kalitenin göstergeleri olarak kabul edilmektedir. Ürünün fiyatı da kalitesini gösteren özelliklerden biri olarak değerlendirilmektedir. Merdiven altı tabir edilen ve ucuza satılan ürünler insan sağlığı için ciddi riskler ortaya çıkaracaktır. Bu nedenle, fiyatına aldanarak ürün seçimi yapılmamalıdır.

Lokum Çeşitleri Her Damak Tadına Uygun Hazırlanmaktadır

Lokum çeşitleri çok farklı aromalarda üretilmektedir. En çok tercih edilen ürünler arasında güllü lokumlar hatırı sayılır bir yere sahipken, narlı, naneli, çikolatalı, limonlu ve kremalı aromalar da ürüne lezzet katmaktadır. Lokumların üretiminde kuruyemişler de yoğun olarak kullanılmaktadır. Fıstık lokumlara en çok yakışan kuruyemiş olarak kabul edilmektedir. Farklı türlerinden yapılan harman ile hazırlanan lokum kutusu, özel bir hediye olarak da değerlendirilmektedir.

Kahvenin yanında vazgeçilmez ikramlardan biri de kuş lokumu olarak öne çıkmaktadır. Son derece küçük formda hazırlanan ve bu nedenle de kuş adıyla anılan küçük lokumlar, kahve ile birlikte ikram edilmekte, tüketicinin ağzını tatlandırmaktadır. Kuş lokumu aynı zamanda diyabet hastası olan dezavantajlı kesim için de ideal bir atıştırmalık olarak tüketilmektedir. Az miktarda yeme imkanı veren bu ürün, şeker hastalarının da bu lezzetten mahrum kalmasının önüne geçmektedir. 

Siz de lokumların eşsiz lezzetiyle buluşmak, en özel çeşitleriyle tasarlanan hediye lokum kutusu ile sevdiklerinizi mutlu etmek istiyorsanız, Saraymar Şekerleme en doğru adres olacaktır.