750₺ ve üzeri siparişlerde Ücretsiz Kargo
750₺ ve üzeri siparişlerde Ücretsiz Kargo
750₺ ve üzeri siparişlerde Ücretsiz Kargo
LOKUM SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

LOKUM SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Türk mutfağının en eşsiz lezzetlerinden biri olarak kabul edilen lokum çeşitlerinin seçimi son derece özen gerektirmektedir. Raf ömürleri çok uzun olmayan ve taze tüketilmesi gereken lokum çeşitleri için kaliteli malzeme kullanımı büyük önem taşımaktadır. Kaliteli ürünün farklı göstergeleri bulunmakta, bu kriterlere uygun seçim yapılması durumunda fıstıklı lokum ve güllü lokum çeşitleri haz duyularak tüketilebilecektir.

Lokum Seçimi Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Türk mutfağının en özel lezzetinin sağlıklı tüketimi için vazgeçilmez koşullardan biri olarak kabul edilen lokum çeşitleri seçimi son derece önemlidir. Osmanlı’dan günümüze yalnızca eşsiz lezzet olan lokumlar miras kalmamıştır. Aynı zamanda üretimde geleneksel yöntemlerin kullanımı da devam etmektedir. Bu yöntemler, lokumların lezzetinin de garantisi kabul edilmektedir.

Lokum alırken kaliteli ürünlerin seçimi büyük önem taşımaktadır. Bir ürünün kalite testi için bazı kritik noktaları bulunmaktadır. Ürün kaliteli ise iki yana çekildiğinde uzayacak ve elde yapışma yaratmayacaktır. Özellikle güllü lokum türlerinde kullanılan malzemelerin kalitesini ve özel seçildiğini gösteren unsurlardan biri olarak kabul edilmektedir.

Fıstıklı lokum için bir başka kalite unsuru ise tadımında ortaya çıkacaktır. Ürün yendiğinde ağızda çiğ nişasta tadı bırakıyorsa, ürünün kaliteli olmadığı ve uzak durulması gerektiği ortaya çıkacaktır. Lokumun tadı da tam kıvamında olmalıdır. Ağızda ne tatsız bir his bırakmalı, ne de rahatsız edici bir tatlılık barındırmalıdır. Kıvamında bir lezzet hissi uyandıran lokumlarda kullanılan şekerin de kaliteli olduğu bu test ile ortaya çıkacaktır. 

Lokum Çeşitleri Alınırken Güvenilir Markalar Tercih Edilmelidir

Lokum çeşitleri alınırken kesinlikle en önemli kalite güvencesi güvenilir markalar olacaktır. Özellikle merdiven altı üretim olarak tabir edilen kalitesiz ürünlerden uzak durmanın en etkili yolu da güvenilir yerlerden alışveriş yapmak olarak kabul edilmektedir. Kalitesiz ürünlerin satın alınması, aranan lezzet yakalanamayacağı gibi sağlığın da tehlikeye girme riski ile karşı karşıya kalınacaktır. 

Merdiven altı ürünler ile kaliteli lokum çeşitleri arasında farkı belirleyen unsurlardan biri de fiyatı olarak öne çıkmaktadır. Merdiven altı ürünler son derece ucuza satılmaktadır. Oysa kaliteli bir ürünün fiyatı, kullanılan malzemenin ve ortaya konan işçiliğin bedeli olarak yansıtılmaktadır. 

Siz de fıstıklı lokum ve güllü lokum çeşitlerini güvenerek almak istiyorsanız, Saraymar Şekerleme en doğru adres olacaktır.