750₺ ve üzeri siparişlerde Ücretsiz Kargo
750₺ ve üzeri siparişlerde Ücretsiz Kargo
750₺ ve üzeri siparişlerde Ücretsiz Kargo
TÜRK KAHVESİ NASIL YAPILIR?

TÜRK KAHVESİ NASIL YAPILIR?

Türk kahvesi, üretimi yapılmayan bir ülkenin adıyla anılan ender ürünlerden biri olarak kabul edilmektedir. Kahve çeşitleri arasında tartışmasız özel bir yere sahip olan Türk kahvesinin pişirilme yöntemi, bu isimle anılmasını sağlamaktadır. Farklı öğütme tekniği ile dikkat çeken dibek kahvesi ve son derece ayrı bir lezzete sahip olan menengiç kahvesi, damak tadına düşkün kişiler tarafından sevilerek tüketilmektedir. 

Kahve Çeşitleri Arasında Tartışması En Özel Tat Türk Kahvesi Olarak Kabul Edilmektedir

Kahve çeşitleri, her ülkenin kültürüne göre farklı tarzlarda hazırlanmakta ve tüketime sunulmaktadır. Son derece özel ürünler olarak kabul edilen kahvelerin içinde tartışmasız en özel lezzet Türk kahvesi çeşitlerinde ortaya çıkmaktadır. Bu lezzet, Türkiye’yi pişirme tekniği ile bir ürüne sınırları içinde üretilmemesine rağmen ismini vermeyi başaran ender ülkelerden biri unvanını kazandırmaktadır. 

Türk kahvesi pişirme tekniği son derece özeldir. Öncelikle eşsiz bir lezzete ulaşmanın yolu bakır cezve kullanmak olarak kabul görmektedir. Özenle seçilmiş ve öğütülmüş kahve cezveye konmalıdır. Burada her fincan için iki çay kayığı kahve yeterli olacaktır. Ardından talebe göre şeker, son olarak da su ilave edilmelidir. Türk usulü kahve pişirmede bu sıralama atlanmamalıdır. Ayrıca, kullanılan suyun soğuk olmasına dikkat edilmelidir.

Cezveye konan kahve çeşitleri iyice karıştırıldıktan sonra kısık ateşe alınmalı, kaynama noktası geldiğinde üzeri köpüklenirken ateşten alınmalıdır. Köpük fincanlara eşit olarak dağıtıldıktan sonra kahve fincanlara dökülmeli ve servis edilmelidir. 

Dövülme Tarzı İle Öne Çıkan Tat: Dibek Kahvesi

Dibek kahvesi, yalnızca kahve çekirdeklerinin farklı dövülme tekniği ile bu ismi almıştır. Standart Türk usulü kahve olan bu tarz, makine çekimi yerine özel hazırlanan tahta ya da taş dibeklerde kahvenin dövülmesiyle ortaya çıkmaktadır. Kahve de adını dövüldüğü dibekten almaktadır. Dibek kahvesi hazırlama tekniği Türk usulü pişirme tekniği ile aynıdır. 

Farklı bir lezzet arayanlar için ise menengiç kahvesi öne çıkmaktadır. Bu lezzette klasik kahve kullanılmamakta, bunun yerine menengiç tohumları tercih edilmektedir. Halk arasında çitlembik de denilen menengiç tohumlarının toplanıp kurutulması ve tıpkı kahve gibi öğütülmesiyle elde edilen kahve, aynı yöntemle pişirilmektedir. Menengiç kahvesi son derece hafif bir tada sahip ve vücut için yararlı etkilere sahip içecek olarak tercih edilmektedir. 

Siz de eşsiz kahvelerin tadına bakmak istiyorsanız, Saraymar Şekerleme ürünlerini incelemenizde yarar olacaktır.