750₺ ve üzeri siparişlerde Ücretsiz Kargo
750₺ ve üzeri siparişlerde Ücretsiz Kargo
750₺ ve üzeri siparişlerde Ücretsiz Kargo
YILBAŞI AKŞAMLARININ VAZGEÇİLMEZİ: KURUYEMİŞ

YILBAŞI AKŞAMLARININ VAZGEÇİLMEZİ: KURUYEMİŞ

Yılbaşı akşamlarının vazgeçilmezlerinden biri kuruyemiş olarak kabul edilmektedir. Dostlarla bir arada geçirilen zamana eşlik eden kuruyemiş çeşitleri, hem sağlıklı hem de eğlenceli atıştırmalıklar olarak öne çıkmaktadır. Yılbaşı gecesi için hazırlık yapanların ilk tercihlerinden olan kuruyemişler arasında çekirdek olmazsa olmazdır. Bunun yanı sıra Antep fıstığı hazırlanan tabakların içinde mutlaka bulunmaktadır. 

Eğlencenin Değişmez Adı: Kuruyemiş Çeşitleri

Akşamların lezzetli atıştırmalıkları olan kuruyemiş çeşitleri, yılbaşı gecesi için çok farklı anlamlar taşımaktadır. Yeni yılı bir mekan yerine evde karşılamayı tercih edenler için alternatif eğlence kaynakları ve atıştırmalıklar, yeni yıl için yapılan hazırlıkların odağında yer almaktadır. Yılbaşı gecesini evinde geçirenlerin gece boyunca ellerinin altında olan atıştırmalıklar, hem gecenin eğlencesini artırmakta, hem de lezzetiyle yaşanan hazzı artırmaktadır. En eğlenceli atıştırmalık dendiğinde akla gelen ilk şey kuruyemiş olmaktadır. Türk kültüründe ve alışkanlıklarında çok farklı bir yere sahip olan kuruyemişlerin tüketimi vazgeçilmez kabul edilmektedir. Eve gelen misafirlere yapılan ikramlar arasında yer alan, kuruyemişler arasında en dikkat çeken ve en çok ilgi gören ise hiç şüphesiz çekirdek olmaktadır. 

Çekirdek Türk Kültüründe Önemli Bir Yer Tutar

Çekirdek, Türk kültüründe oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Akşam sohbetlerinin en özel eşlikçilerinden biri olan bu eşsiz ürün, maç keyfinin yanında yaşanan heyecana ortak olmaktadır. Çok farklı çeşit ve renkleri olan bu özel atıştırmalık insanda tam anlamıyla bir bağımlılık yaratmaktadır. Bir başlayanın asla bırakamadığı çekirdeklerin tüketiminde dikkatli davranılmasında yarar olacaktır. Son derece yüksek yağ oranına sahip kuruyemişler arasında yer alan ürün, gereğinden fazla tüketildiğinde sorun yaratabilmektedir. Özellikle yağlı cilt tonuna sahip kişilerde sivilce oluşumunu tetiklediği bilinmektedir. Kuruyemiş çeşitleri arasında en özel yere sahip ürünlerden biri de tartışmasız Antep fıstığı olarak kabul edilmektedir. Son derece yüksek vitamin ve mineral değerlerine sahip olan kuruyemiş çeşitleri arasında bulunun Antep fıstığı, içerdiği antioksidanlar sayesinde yaşlılık kaynaklı sorunların ortadan kaldırılmasında etkili olmaktadır. Son bir uyarı, tüm kuruyemiş türlerinde olduğu gibi yeterli ve dengeli tüketimi son derece büyük önem taşımaktadır. Siz de kuruyemişlerle yılbaşı keyfini artırmak istiyorsanız Saraymar Şekerleme ürünlerini incelemenizde yarar olacaktır.